Aktiviteter

Engerdal Østfjell har usedvanlig fine turmuligheter så vel sommer som vinter, langs fine skiløyper og oppmerkede stier. Engerdal Østfjell byr også på et familievennlig alpinanlegg med varmestue/kafeteria, en heis og to nedfarter. Det er også flombelysning enkelte kvelder i uka. Det er mange kilometer med maskinpreparerte langrennsløyper i området. Løypene går både i skogsterreng og på fjellet. Om sommeren er dette også et førsteklasses turterreng, med blant annet gode muligheter for bærsanking.

Sommerdrøm...

Femund-Engerdal er rene paradiset for turgåere. Terreng i særklasse, sier mange. Over hele kommunen kryr det av stier, seterveger og skogsbilveger som er lette å gå og gir varierte opplevelser. De rolige fjellene som omgir dalene våre gjør fotturene til en naturskjønn opplevelse. Fra Sølenstua kan du bestige mektige Sølenfjellet i Rendalen. I Femundsmarka er det mange DNT-merkede ruter. Kommer du med Fæmund II er både Revlingen, Haugen, Røa og Sylen fine steder å starte fotturen inn i nasjonalparken. Området sørover fra Engerdal Østfjell er et flott turområde med rolige vidder, sjøer, tjern og bekker og flere topper for de spreke. Du kan starte fra Engerdal Østfjell eller fra noen a setrene lenger sør. Se på kartet, så finner du helt sikkert en tur som passer for deg og dine, med eller uten fiskestang.

Vintereventyr...

I Femund-Engerdal har vi flotte skiforhold og godt med snø! her kan alle skivenner få oppleve hvite vidder eller late dager i solveggen. For dem som setter pris på lek i snøen, er det bare fantasien som kan sette en stopper for mulighetene. Det er ypperlige forhold for lange eller korte skiturer i både preparerte løyper eller i lysløyper. Engerdal Østfjell har eget alpinanlegg med en heis, to nedfarter og varmestue/kafeteria. Her er det også flombelysning med kveldskjøring på utvalgte dager. Ved Sølenstua finner du Sølen Alpinsenter med en heis, tre nedfarter og varmestue/kafeteria.

Femundsmarka Nasjonalpark

Femundsmarka Nasjonalpark ble opprettet i 1971 og ligger nordøst i kommunen. Femundsmarka med sine slake vidder og utallige innsjøer innbyr til en opplevelse med fred, ro og stillhet. Villmarksområdet har sitt særpreg med furuskog, blokkmark, snaufjell og vann. Dette er et eldorado for turgåere og fiskere. Med fiskestang og telt kan en følge de utallige vann i marka. Fiskelykken kan ikke kjøpes, men dyrkes frem av tålmodighet og kjennskap til området. Området har også et rutenett av DNT-merkede stier. For å komme inn i marka kan en velge flere utgangspunkt. MS Fæmund II er en naturlig "vei" inn i området.

Småviltjakt

Statsallmenningen i Engerdal dekker et område på 1,8 mill. da. På allmenningen finner du store variasjoner i terrengtyper, og det er godt egnede områder for alle typer småviltjakt. Ca. 400.000 da. ligger over tregrensen. Alle som det siste året har vært bosatt i Norge, kan søke om småviltjakt på statsallmenningen i Engerdal. Til de fugle- og harejegerne som dessverre ikke får tildelt kort i septemberjakta, eller ikke har søkt, kan vi tilby jakt fra 2. oktober til og med 23. desember. Da er det fritt kortsalg og ingen soneinndeling.

Fiske

Femund-Engerdal er kjent for sitt sportsfiske. På statsallmenningen kan du fiske i ca. 800 sjøer, tjern, elver og åer på ett fiskekort! Fiskeguiden vår er utarbeidet. Her kan du blant annet se hvilke fisker som finnes i de forskjellige vann samt statsallmenningens (og fiskekortets) grenser. Mange vann har bare edelfisk som ørret og røye, andre vann har abbor, gjedde harr og sik i tillegg.

Engerdalsdagene

Engerdalsdagene er et årlig arrangement (første helga i august) hvor en rekke kjente artister har vært på besøk. Bare for å nevne noen; Smokie, DDE, Åge Aleksandersen, Kurt Nilsen, Venke Knutson, Sissel Kyrkjebø, Oluf, Oslo Gospel Choir, Return, Mannfred Manns Earth Band, Boney M osv. I tillegg til et svært godt underholdningstilbud finner du boder og stands med varer av høy kvalitet, hovedsakelig ekte håndverk. I tillegg er det tivoli for barna. Antall besøkende har de siste årene ligget på 10-15.000. Disse dagene må du simpelthen ikke gå glipp av!

Trysil og Idre

Med en kjøretur på om lag tre kvarter er du midt i Norges største alpinanlegg. Her finner du garantert utfordringer som passer både store og små. Trysilfjellet byr også på restauranter og utesteder som kan matche alle behov og forventninger. I Trysilfjellet ligger også en førsteklasses 18-hulls golfbane som slingrer seg frem i nydelig skogsterreng med en storslagen utsikt mot Trysilfjellet. Kjører du i ca en time østover og inn i Sverige, kommer du til Idre og Idrefjäll. Her finner du en av Sveriges største turistdestinasjoner. Idrefjäll byr på et stort alpinanlegg og med tilhørende servicetilbud. Idre har også Sveriges "vackraste" golfbane - i følge en kåring arrangert av tidsskriftet "Svensk Golf" sommeren 2005. Denne MÅ simpelthen alle golfentusiaster oppleve!